Υπεξαιρέσεις

❝ Μέσα από την έντονη ενασχόληση μας είμαστε στη πλεονεκτική θέση να εξασφαλίσουμε τα δικαιώματα σας ακόμα και στις πιο σοβαρές περιπτώσεις υπεξαίρεσης. ❞

Μέσα από την έντονη ενασχόληση μας είμαστε στη πλεονεκτική θέση να εξασφαλίσουμε τα δικαιώματα σας ακόμα και στις πιο σοβαρές περιπτώσεις υπεξαίρεσης.

 

misthwseis akinhtwn

Η υπεξαίρεση είναι ποινικό αδίκημα που προσβάλλει το έννομο αγαθό της ιδιοκτησίας. Ως υπεξαίρεση ορίζεται η εκμετάλλευση ξένου κινητού πράγματος που περιήλθε στην κατοχή του δράστη με οποιονδήποτε τρόπο. Η υπεξαίρεση τυποποιείται ως έγκλημα στο άρθρο 375 του ισχύοντος ελληνικού Ποινικού Κώδικα. Στη βασική μορφή του, το έγκλημα της υπεξαιρέσεως είναι πλημμέλημα και τιμωρείται με φυλάκιση 1-5 ετών. Σε ορισμένες περιπτώσεις η υπεξαίρεση προσλαμβάνει κακουργηματική μορφή, οπότε τιμωρείται με κάθειρξη από πέντε ως δέκα έτη ανάλογα την περίπτωση.

Εάν αντιμετωπίζετε ή σας κατηγορούν για υπεξαίρεση επικοινωνήστε μαζί μας ή κατόπιν ραντεβού ελάτε από τα γραφεία μας ώστε να εξασφαλίσουμε από κοινού την καλύτερη για εσάς νομική διέξοδο.

"ΑΜΕΣΟΤΗΤΑ, ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ, ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ"

Scroll to Top